Basiscursus Trouwambtenaar

Het voltrekken van een huwelijk is een vak! Er wordt tegenwoordig steeds meer verwacht van een Trouwambtenaar. Een gezonde dosis humor, de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken maar ook parate kennis van alle juridische regels waar een huwelijk aan moet voldoen. Vele gemeenten stellen dit ook als harde eis voor toekomstige Trouwambtenaren en voor Trouwambtenaren voor 1 dag. Wil jij gaan solliciteren als Trouwambtenaar bij een gemeente? Aan de slag als ceremonieel spreker? Of mag je voor 1 dag een wettelijk huwelijk voltrekken van een vriend of familielid? Dan is deze basiscursus helemaal geschikt voor jou!

Misschien heb je al enige ervaring in het spreken voor groepen of heb je talent in het schrijven van mooie verhalen. Maar een huwelijksceremonie is toch nét even anders. Het is geen toneelstukje dat opgevoerd wordt. Er wordt daadwerkelijk een huwelijk voltrokken en dat dient wel te gebeuren volgens de wettelijke voorschriften. Immers, anders zou het huwelijk nietig zijn. Je hebt dus een verantwoordelijke taak!


'De meest complete basiscursus van het Noorden!'


Voor wie:

Deze cursus is geschikt voor beginnende Trouwambtenaren in dienst van de gemeente, aankomend zelfstandig Trouwambtenaren en Trouwambtenaren voor 1 dag.

Deze 1-daagse cursus bestaat uit twee delen. In de ochtend gaan we aan de slag met de geschiedenis, juridische en theoretische aspecten rondom een huwelijksceremonie. Zodat je kennis rondom een wettelijk huwelijk up to date is. Na de lunch gaan we interactief met elkaar aan de slag. Hoe draag je zorg voor een geslaagde (eerste) ceremonie? Met welke do's en dont's moet je rekening houden? Verder kijken we naar interview technieken, schrijftips, spreken en presenteren.

Na het afronden van deze 1-daagse cursus ontvang je een certificaat van deelname en kun je aan de slag!


Individueel kan ook:

Wil je liever de cursus op een ander moment volgen? Dat kan. De cursus is namelijk ook individueel te volgen zowel online als op de cursuslocatie. Deze vorm wordt steeds populairder! Vraag mij naar de mogelijkheden voor één op één coaching. Kies je voor de online cursus dan wordt deze verdeeld over twee aparte dagdelen. We ontmoeten elkaar via Teams. Dagen worden in gezamenlijk over ingepland.

Basiscursus Trouwambtenaar


Resultaat na het volgen van de cursus?

Parate kennis rondom de alle juridische en wettelijk punten rondom een huwelijksvoltrekking of een geregistreerd partnerschap. Inspiratie voor een geslaagde (eerste) huwelijksvoltrekking. Kennis van interview technieken, spreken en presenteren.

Investering:

€ 355,00 - Inclusief thee/koffie, lunch, werkboek en een certificaat van deelname.


*Hanne Trouwt berekent geen extra inschrijfgeld, locatiegeld of bijdragen voor cursusmateriaal.

*gratis parkeren bij de cursus locatie


Eerst volgende data:


zaterdag 10 april 2021 - 09.30 tot 16.30 uur / cursuslocatie Hanne Trouwt in Grou

zaterdag 15 mei - 09.30 tot 16.30 uur / cursuslocatie Hanne Trouwt in Grou