Trouwambtenaar voor 1 dag

Wauw! Wat spannend. Je bent gevraagd om voor één dag trouwambtenaar te zijn. Dat is natuurlijk een hele eer. Nu aan de slag!

Misschien heb je al enige ervaring in het spreken voor groepen of heb je talent in het schrijven van mooie verhalen. Maar een huwelijksceremonie is toch nét even anders. Het is geen toneelstukje dat opgevoerd wordt. Er wordt daadwerkelijk een huwelijk voltrokken en dat dient wel te gebeuren volgens de wettelijke voorschriften.

Immers, anders zou het huwelijk nietig zijn. Ook als je bent gevraagd voor een ceremonieel huwelijk, dus zonder tussenkomst van een gemeente, dan blijft het wel een grote verantwoordelijkheid voor de ceremoniespreker om alles in goede banen te leiden. Je hebt dus een verantwoordelijke taak!


'De klaarstoomcursus & inspiratiemiddag van Friesland!'

Voor wie:

Deze middag is geschikt voor mensen die het huwelijk van een familielid of vriend(in)gaan voltrekken, en graag inspiratie willen voor een perfecte trouwceremonie! De cursus is geen saaie en stijve bedoeling maar we gaan lekker interactief met elkaar aan de slag. Vol met nieuwe kennis, inspiratie en gouden tips ga je terug naar huis. Nadat je alle informatie van jouw bruidspaar hebt verzameld begin je met schrijven. Wanneer je de speech klaar hebt kan ik met je meekijken of je niks vergeten bent! Dus coaching na de cursus is inbegrepen

Individueel kan ook:

Wil je liever de cursus op een ander moment volgen? Dat kan. De cursus is namelijk ook individueel te volgen zowel online als op de cursuslocatie. Vraag mij naar de mogelijkheden voor één op één coaching.

Belangrijk om niet te vergeten:

Start tijdig met je voorbereidingen! De termijnen voor het aanvragen om BABS voor 1 dag te worden is bij sommige gemeenten wel 3 maanden. Daarnaast heb je zeker wel vier weken tijd nodig om je goed voor te bereiden en te oefenen.

Heb jij er al zin in?? Meld je dan nu aan!


Inhoud

Wat krijg je:

Een Trouwambtenaar voor één dag klaarstoom cursus en inspiratiemiddag in een ontspannen sfeer. Met maximaal 6 deelnemers of individueel.

Wat ga je leren? Ik ga jullie alles vertellen over:

- Een huwelijksceremonie in goede banen.

- Do's en dont's rondom een huwelijksceremonie

- Interviewtechnieken

- Schrijftips voor een persoonlijke speech

- Spreekvaardigheidtips

- Wet- en regelgeving bij een wettelijk huwelijk

- Coaching na de cursus!
Investering

"Investeren in een goede voorbereiding is goud waard".

Voor deze cursus vraag ik een investering van:

€ 249,00.

Dit is inclusief werkboek, coaching na de cursus, koffie/thee met iets lekkers.

Daarnaast ontvang je een *certificaat van deelname die je aan de aangewezen gemeente kan tonen.

*Een aantal gemeenten vragen een 1 dags BABS om een cursus te volgen en daarvan een certificaat of een bewijs van deelname te tonen.

Deze cursus voldoet aan deze eis.Hanne Trouwt berekent geen extra inschrijfgeld, locatiegeld of bijdragen voor het cursusmateriaal.


Data

Voor de individuele cursus kun je contact met mij opnemen voor het inplannen van een datum. De individuele cursus wordt gehouden in de Blokhuispoort te Leeuwarden of online.

De Klaarstoom en inspiratiemiddag groepscursus start altijd om 13.00 uur en eindigd om 17.00 uur.

De eerstvolgende groepscursus is op:

Zaterdag 7 augustus 2021 - max. 6 deelnemers - Locatie Grou

Zaterdag 28 augustus - max. 6 deelnemers - Locatie Grou

Zaterdag 13 november 2021 - max. 6 deelnemer - Locatie Grou


cursus trouwambtenaar voor een dag

Review

Babs voor één dag. Toen mijn broertje en schoonzusje vroegen of ik hen op de langste dag van het jaar in de 'echt wilde verbinden' was ik uiteraard zeer vereerd! Op dat moment zei ik dan ook volmondig 'ja'.

Maar hoe pak je zoiets aan en waar moet je allemaal aan denken? Het is per slot van rekening hun mooiste dag en je kunt het maar één keer goed doen. Gelukkig kon Hanneke mij verder helpen. Op een enthousiaste manier gaf ze me tips en tricks over hoe je de speech opbouwt, hoe je er voor kunt zorgen dat de ceremonie vlot maar ook warm verloopt en op welke wijze de kinderen van het bruidspaar ook 'mee kunnen trouwen'.

Het werd voor zowel het bruidspaar maar ook voor mij als babs-voor-één-dag een hele bijzondere dag om nooit te vergeten. De ceremonie vond plaats in een prachtige houten boot met hun allerliefste vrienden en familie in sloepjes om hen heen.

En de gouden tip die ik van Hanneke kreeg? Neem een muziekstandaard mee waar je de speech op kunt zetten; zo heb je je handen vrij en kunnen de bladzijden bij wat hardere wind niet het water in waaien!

Lieve groet,
Geke